OMGEVING

Ontdek het mooie Walcheren

VLISSINGEN

Vlissingen is de derde havenstad van Nederland en de stad met de meeste zonuren van Nederland. Daarbij is Vlissingen een arbeidersstad, ongepolijst, ruw en erg interessant. Er is genoeg te beleven voor jong en oud. Ook als de zon even niet schijnt zult u zich hier niet snel vervelen.

MIDDELBURG

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland. Ooit had Middelburg, na Amsterdam, de meeste historische gebouwen van Nederland. Ondanks de gevolgen van de oorlog (vernietiging van enkele honderden monumenten) en de sloop van veel oude panden in de jaren vijftig en zestig, is Middelburg, als het om rijksmonumenten in de binnenstad gaat, de vijfde monumentenstad van Nederland. De abdij van Middelburg heeft een bijna 91 meter hoge toren, die de Lange Jan genoemd wordt. Vanaf heel Walcheren is de Lange Jan te zien. Ook bevindt zich daar het Zeeuws museum. Middelburg is vanaf HOTELdeBEAUTEL met de auto makkelijk te bereiken. Met de fiets rijdt u langs het kanaal door Walcheren zo de binnenstad van Middelburg binnen.

VEERE

Veere is een klein, schattig stadje aan het Veerse meer. Het zit vol geschiedenis,  monumentale panden, horeca en leuke winkeltjes. Weinigen zullen zich kunnen voorstellen dat Veere een belangrijke havenstad is geweest en dat eind 17e eeuw binnen de stadswallen zo’n 750 huizen hebben gestaan tegen nu amper 300. Het stadhuis van Veere komt uit de vijftiende eeuw. De toren met het klokkenspel dateert van het eind van de 16e eeuw, het carillon is verkozen tot een van de mooiste van Nederland. Veere heette oorspronkelijk Kampvere, het was de plaats waar het veer vertrok van Walcheren naar Noord-Beveland. Het veer voer naar het in 1530 verdronken dorp Campen. De Campveerse Toren herinnert met zijn naam aan dit veer.

FIETSEN

Walcheren is een Walhalla voor fietsers. De frisse zeewind in de neus, uitzicht over het water, naast de dijk zie je de schepen voorbij varen. Dat is buitendijks fietsen in Walcheren. Je vindt overal routes waar je zo langs het water kan fietsen. Maar ook achter de dijken is het Walcherse landschap afwisselend en mooi in alle jaargetijden. Een kop koffie en een goed stuk taart, even je batterij opladen en misschien ook wel meteen die van je elektrische fiets. Speciaal voor mensen die Walcheren per fiets ontdekken, zijn er fietscafés. Je hoeft er niets te eten, je mag gewoon even je bidon vullen of even naar het toilet. Of voor de pechvogels onder ons: je band plakken of een pleister vragen. Vanaf het station in Vlissingen vertrekt ook een voetveerboot richting Breskens. Ook langs de Zeeuws Vlaamse kust is het prachtig fietsen. Een dagje Sluis of Knokke per fiets is prima te doen.